Apraksts
Ja atskatāmies vēsturē, baltie pipari bija viena no iecienītākajām garšvielām pasaulē. Pipari vienmēr tika uzskatīti par vērtīgiem pat piektā gadsimta sākumā, kad tos Romā izmantoja kā naudu.
Balto piparu pulvera izcelsme
Apmēram pirms 2000 gadiem pipari tika ieviesti Dienvidaustrumāzijā, un gadu gaitā to stādījumu skaits ir ievērojami palielinājies. Trīsdesmitajos gados Brazīlija bija lielākais šīs garšvielas ražotājs. Piparu ogas atgādina vīnogas, un tāpat kā tās aug apmēram 10 pēdas garos ķekaros. Tie ir sastopami Indonēzijā un Indijā. No piparu ogām gatavo trīs veidu piparu graudus; melns, balts un zaļš. Starp tiem melnajiem pipariem ir visspēcīgākā garša, tāpēc tie ir slavenākie. Pat pirms piparu ogu nogatavināšanas procesa beigām tie tiek apstrādāti.
Šīs nenobriedušās ogas dod mums zaļos piparu graudiņus. To sēklas pēc apstrādes tiek uzglabātas sālījumā. Un pēdējais ir baltie pipari. To ražo tās ogas, kas patiešām ir nogatavojušās. Zaļie pipari tika izstrādāti nesen, bet melnie un baltie pipari tika izmantoti ļoti ilgu laiku. Ir arī citi piparu veidi, piemēram, sarkanie pipari un rozā pipari. Tos arī apstrādā un pārdod tirgū.
Piparu botāniskais nosaukums ir Piper Nigrum, un tas pieder Piperaceae ģimenei. Šie pipari dabiski aug Indonēzijā, Šrilankā, Vjetnamā, Indijā un Malaizijā.
Kā lietot balto piparu pulveri
Jūs varat baudīt mērces, dārzeņus un sautējumus ar baltajiem pipariem. Unikālai garšai un pikantam aromātam šie pipari ir arī daudzu garneļu un tunzivju receptes sastāvdaļa.
Balto piparu pulvera vairumtirdzniecība
Vai esat gatavs papildināt savu sortimentu? Tad laba izvēle ir strādāt ar NutriBoost kā savu balto piparu pulvera vairumtirdzniecības partneri. Zvaniet vai nosūtiet e -pastu kādam no mūsu darbiniekiem, lai uzzinātu vairāk par to, ko mēs varam piedāvāt.