Apraksts
Dažos Meksikas apgabalos graudu amarants aug kā pārtikas kultūra, bet tas aug arī tādās vietās kā Indija. Blakus amaranta graudiem ir amaranta graudi un eļļa. Amaranta eļļu iegūst no amaranta graudiem, kuriem ir daudz komerciālu pielietojumu.
Amaranta graudiem ir gluda tekstūra, kas ir nedaudz riekstaina. Tomēr, ja paskatāmies precīzi, amarants nav grauds; tā ir sēkla, kas dabiski nesatur lipekli. Tas ir garšīgs bioloģiski audzēts ēdiens un daudzpusīgs un pilnvērtīgs papildinājums brokastu ēdienkartē. Festivālu laikā to izmanto arī konfekšu pagatavošanai, kas pazīstama kā alegría. Pašlaik lielākā daļa saražoto amaranta graudu tiek pārdoti veselības un pārtikas veikalos.
Amaranta graudu izcelsme:
Dažādām amaranta sugām, kuras tiek audzētas graudos, ir sena vēsture – 8000 gadu. Amaranta augi tiek uzskatīti par pseidocereāliem, kas tiek audzēti to cietes sēklu dēļ. Bet tos nevar iekļaut tādu graudaugu ģimenes klasifikācijā kā rīsi un kvieši. Dažādas amaranta sugas, piemēram, Amaranthus cruentus L, Amaranthus hypochondriacus L un Amaranthus caudatus L, joprojām tiek izmantoti kā graudi. Amaranta graudu kultūras ir salīdzināmas ar kukurūzu vai rīsiem.
Kā lietot Amaranta graudus:
Acteki izmantoja amarantu tortiljām, atolai un tamales. Turklāt viņi arī izmanto šos graudus, kukurūzu un agaves, lai veidotu savu dievu formu savā svētajā Huitzilopochtli mēnesī. Kad amaranta sēklas tiek grauzdētas, tās izlec kā popkorns. To var arī samalt miltos, lai no tā varētu pagatavot nūdeles, maizi un labu miltu aizstājēju. Jūs varat pagatavot gardu piedevu sviestmaizēm un salātiem, diedzējot amaranta asnus.
Jūs varat arī pagatavot amaranta graudus beztaras graudu vietā kā rīsus un pievienot tos saviem iecienītākajiem ēdieniem. Amarants ir arī ļoti populārs, lai to pievienotu brokastīm, piemēram, auzu pārslu.
Amaranta graudu vairumtirdzniecība
NutriBoost ir Amarantu graudu vairumtirdzniecības uzņēmums. Līdz ar to šī prece mūsu klientiem ir pieejama vairumā un privātā marķējumā. Minimālais pasūtījuma daudzums sākas no 20 kilogramiem.