Apraksts
Kvinoja dzimtene ir Dienvidamerika un slavena ar ēdamajām sēklām. Tā ir graudaugu kultūra, kas tiek uzskatīta par zālaugu viengadīgu augu. Sarkanā kvinoja ir vēl viens izplatīts kvinoja veids. Kvinojai ir daudz krāsu šķirņu, un baltā kvinoja ir vispazīstamākā. Melnā un sarkanā kvinoja kļūst populāra arī cilvēku vidū.
Sarkanās kvinojas izcelsme
Dienvidamerikas vietējais ziedošais augs, ko sauc par Chenopodium quinoa, ražo sarkano kvinoju. Inku karavīri to mēdza saukt vārdā – inku sarkans. Tāpēc tas ir slavens arī ar šo vārdu dzimtajā reģionā.
Kad sarkanās kvinojas sēklas ir nevārītas, tās ir kraukšķīgas, plakanas un ovālas. Tie veido nelielu sfēras formu tāpat kā kuskuss, ja tie ir pienācīgi pagatavoti. Vārītajai sarkanai kvinojai ir košļājama un pūkaina tekstūra.
Lai gan šīs sēklas ir pazīstamas kā sarkanās kvinojas sēklas, dažreiz tām ir violeta krāsa.Lai gan tas ir pseidocereāls, cilvēki to uzskata par pilngraudu.
Kā lietot sarkano kvinoju
Tāpat kā balto kvinoju, sarkano kvinoju var izmantot vairumā gadījumu. Bet lieta ir tāda, ka tas nesniedz lielu palīdzību saldajos ēdienos. Jūs varat to izmantot salātos, kā rīsu aizstājēju vai graudu bļodās, taču tas nav piemērots cepšanai. Sarkanajai kvinojai ir riekstīgāka garša un īpaši kraukšķīga tekstūra. Tas garšo garšīgāk nekā baltā kvinoja.
Sarkano kvinoju vairumtirdzniecība
Mēs piegādājam quinoa red kā vairumtirgotāju. NutriBoost pērk tieši no avota un tādējādi garantē augstu kvalitāti un konkurētspējīgas cenas.