Apraksts
Aronijas ogas, pazīstamas arī kā aronijas vai melnās aronijas, nāk no lapkoku auga, kas ražo krēmveida ziedus. Šie ziedi zied pavasara beigās un vēlāk kļūst par zirņa lieluma, mazām, melnām un purpursarkanām ogām. Lielāko daļu šo ogu ir patērējuši savvaļas putni un dzīvnieki, kuriem ir pacietība ēst rūgtos augļus. Bioloģiskās aronijas ogas audzē kā pārtikas produktus un dekoratīvos augus. Pēc apstrādes biežāk tiek izmantotas bioloģiskās aronijas, taču tās var ēst arī neapstrādātas.
Aronijas ogu izcelsme
Parasti aronijas ogas dārzos uzskata par dekoratīviem augiem. Šīs ogas izcelsme ir Ziemeļamerikas austrumu daļa un sastopama divās sugās. Šie divi veidi ir viegli klasificējami to krāsu dēļ. Aronijas ogu novākšanas laiks ir rudenī, kad koki maina lapotni. Dažreiz šīs ogas tiek ignorētas, jo to kokus biežāk izmanto ainavu un zaļumu krāsai, nevis ogām. Tagad viņi ieguva savu superfood statusu. Tas ir iemesls, kāpēc viņi atkal iegūst popularitāti ražas novākšanai un izmantošanai.
Āronijas ogas ir viegli atrast purvos un slapjos mežos. Kad divu veidu aronijas savstarpēji apputeksnē, tās iegūst purpursarkanu ogu.
Aronijas ogas ieguva savu nosaukumu, jo tām piemīt spēja aizrīt cilvēka muti un radīt sajūtu. Lielākoties lielās aronijas ir ideāli piemērotas ievārījumam.
Kā lietot Aronija ogas:
Aronijas galvenokārt izmanto sulu, bezalkoholisko dzērienu aromatizētāju, ievārījumā, marmelādes un vīna pagatavošanai. Tos var izmantot arī maizes izstrādājumos, pievienot konditorejas izstrādājumiem vai ēst atsevišķi. Aronijas piedāvā lielisku garšu, ja tās sajauc ar citiem augļiem. Pēc izžūšanas tos var pievienot arī citiem ēdieniem.
Aronijas ogu vairumtirdzniecība
Vai vēlaties iegādāties aronijas ogas no vairumtirgotāja? Kā importētājs mēs piegādājam savus produktus vairumtirdzniecībā. Zems minimālais pasūtījumu daudzums un konkurētspējīgas cenas.