Apraksts
Amaranta miltus ražo no tā galvenā avota – amaranta auga. Augu sēklas ir noslīpētas, kas pārvērš tās miltos. To var izmantot cepšanai vai sajaukt ar citiem miltiem. Amaranta augu sēklas, ko izmanto Amaranta miltu pagatavošanai, ir dažādās krāsās, piemēram: rozā, baltā, zelta un iedeguma krāsā, bet tas ir atkarīgs no sugas. Cepšanai varat izmantot Amaranta miltus, lai ēdieniem piešķirtu saldu un gardu garšu.
Cilvēki uzskata amarantu par graudaugiem, piemēram, kviešiem un auzām, bet tā nav. Lai gan tam ir līdzīgs pielietojums un barības vielas kā graudaugiem, tas pilnīgi atšķiras no labības graudiem.
Galvenais amaranta ražotājs bija acteku impērija, kas bija spēcīga Meksikas centrā 15. un 16. gadsimtā. Pēc pupiņām un kukurūzas amarants bija trešā lielākā kultūrā, kas tika ražota impērijā. Tas tika nosaukts pēc grieķu vārda, kas nozīmē “mūžīgs” va “Nemirstīgs.” Tas parāda šīs sēklas izturību un daudzpusību.
Kā lietot Amaranta miltus
Acteki izmanto amarantu, lai pagatavotu tortiljas, atoles un tamales. Kad sākas Huitzilopochtli, viņu svētais mēnesis, viņi izmanto agavu, kukurūzu un amarantu, lai radītu savu dievu elkus. Lai pagatavotu iecienītākos cepšanas ēdienus, piemēram, ātro maizi, plātsmaizes, pankūkas, krekerus un picas mīklu, amaranta milti būs ideāls papildinājums jūsu virtuves mazajai maiznīcai.
Amaranta miltu vairumtirdzniecība
NutriBoost ir Amaranta miltu vairumtirgotājs. Tāpēc mēs saviem klientiem piedāvājam šo preci vairumā un privātu marķējumu.