Apraksts
Rīsu pulveri vai rīsu miltus gatavo, sasmalcinot smalkus rīsus. Pēc pilngraudu rīsu neapēdamā ārējā korpusa noņemšanas iegūstam brūno rīsu miltus. Rīsu milti nesatur lipekli, tāpēc tos var izmantot kviešu miltu vietā. Kā biezinātāju varat izmantot arī rīsu miltus.
Brūnu rīsu miltu izcelsme
Pirms 6000.g.pmē. Ķīnas dienvidos rīsi tika audzēti pirmo reizi. Pēc kāda laika tas sāka izplatīties Indijā, Taizemē un Vjetnamā. Pašlaik Indija un Ķīna ir atbildīgas par 50% no visiem rīsiem pasaulē. Galvenie ASV štati, kas galvenokārt ražo rīsus, ir Arkanzasa, Luiziāna un Kalifornija.
Tajās pasaules daļās, kur rīsi tiek izmantoti kā galvenā pārtikas sastāvdaļa, pārsvarā kviešu miltu vietā tiek izmantoti rīsu milti. Tas kļuva par galveno maizes izstrādājumu un pārstrādāto pārtikas sastāvdaļu ātri pēc tam, kad tas tika ieviests rietumu valstīs astoņdesmitajos gados. 90% pasaules rīsu audzēšanas un patēriņa ir Āzijā.
Brūnajiem rīsiem ir tumša krāsa un cieta tekstūra. Tāpēc to galvenokārt izmanto maizes un kūku pagatavošanai pēc sasmalcināšanas.
Kā lietot brūnus rīsu miltus
Brūno rīsu miltus gatavo pēc 100% tīras kvalitātes pilngraudu brūno rīsu sasmalcināšanas. Šie milti piešķir riekstu un maigu garšu. Tie ir rīsu milti bez lipekļa. Tāpēc to var izmantot bezglutēna cepšanas receptēs, sabiezinošos mērcēs un mērcēs, maizes, smalkmaizīšu un pankūku pagatavošanai.
Brūnu rīsu miltu vairumtirdzniecība
Vai meklējat rīsu miltu brūno vairumtirgotāju? Palīdzēsim ar augstu kvalitāti un dažādām sastāvdaļām. Visu var tieši iegādāties no izcelsmes.