Apraksts
Speltas ir pazīstamas kā graudu graudaugi, kas pieder kviešu ģimenei. Bet tas nav kā kvieši. Šo graudu Tuvajos Austrumos un Eiropā audzē simtiem gadu. Lai gan tam ir tāds pats izskats kā kviešiem, tā ārējais apvalks ir ļoti ciets un pirms lietošanas tiek saspiests. Tāpat kā kviešu milti, tā garša ir nedaudz salda un riekstaina.
Ja mēs runājam par populārākajiem kviešu miltiem, Speltas milti ir viens no tiem. To izmanto visās receptēs bez kviešiem, maizē un makaronos.
Spelto miltu izcelsme
Spelta pieder pie kviešu dzimtas. Tā ir kviešu suga, kas tiek kultivēta kopš 5000. gada pirms mūsu ēras. To sauc arī par lobītiem kviešiem vai Dinkel kviešiem. Tas ir labības grauds, kas tiek audzēts gadsimtiem ilgi. Speltas izcelsme ir Irāna, pēc kuras tā nonāca Eiropā. Kopš pagājušā gadsimta Speltas audzēšana ir sākusies arī Ziemeļamerikā.
Kā lietot speltus miltus
Speltas milti ir noderīgs kviešu miltu aizstājējs dažādās receptēs ar attiecību 1: 1. Speltā ir unikāls lipekļa veids. Lai izveidotu maizes struktūru, speltas miltiem nepieciešams mazāk mīcīšanas laika, jo tie ir mīksti un viegli sadalāmi, kas ir pretēji kviešu miltiem. Tāpēc ir svarīgi atzīmēt, ka nedrīkst sajaukt pārāk daudz speltas miltu. Pretējā gadījumā jūsu gatavotās lietas faktūra tiks sabrukta.
Spelto miltu vairumtirdzniecība
Būdams speltas miltu vairumtirdzniecības uzņēmums, mūsu preces tiek izplatītas lielos apjomos visā pasaulē. Īpaši Eiropā mēs piegādājam šo preci dažādiem zīmoliem un uzņēmumiem. Sazinieties ar mums, lai saņemtu pielāgotu piedāvājumu.