Apraksts
Griķi ir kā sēkla, kas pieder graudaugu saimei, ko parasti sauc par pseidocereals. Runājot par pseidocereāliem, tās ir sēklas, bet tiek izmantotas kā labības graudi, kas nevar augt uz zāles. Citi pseidocereālu piemēri ir amarants un kvinoja. Neļaujiet sevi maldināt ar tā nosaukumu; griķi nav kvieši. Tāpēc tas nesatur lipekli. Pārtikai parasti audzē divu veidu griķus. Tie ir Tartary griķi (Fagopyrum tartaricum) un parastie griķi (Fagopyrum esculentum). Lai gan cilvēki to uzskatīja par graudu, patiesībā tā ir sēkla.
Izlobītu griķu izcelsme
Lielākās griķu ražotājas ir tādas ziemeļu puslodes kā Krievija, Ķīna, Austrumeiropa un Centrāleiropa un Kazahstāna. Tie reģioni, kas audzē šos graudus, parasti arī novāc griķus, jo tas ir būtiska kultūra nenozīmīgām zemēm. Bet tas ir īpaši svarīgi aukstākajos Āzijas reģionos, kuros ir lielāks augstums un platums. Tās audzēšanas galvenais mērķis ir tās sēklas, kas dod cieti saturošu baltu endospermu. To izmanto griķu miltu ražošanai, no kuriem var pagatavot blini, Japānas soba nūdeles un pankūkas. Griķu sēklas var izmantot arī zupu sabiezēšanai un brokastīs.
Lai noņemtu perikarpu, sēklas tiek sasmalcinātas, un tas dod mums lobītus graudus, kas tiek izmantoti tradicionālā krievu ēdienā, ko sauc par kasha.
Kā lietot izlobītus griķus
Ja vēlaties saviem ēdieniem un ēdieniem pievienot garšu, tomēr bez lipekļa, varat izmantot griķus. Tā ir fantastiska sēkla, kas veģetāriem burgeriem var pievienot garšu un tekstūru, atdzīvināt salātus un bagātināt granolas garšu. Lai iegūtu vienkāršas, bet gardas brokastis, mēģiniet izmantot šķipsniņu griķu ar sāli un baudiet maltīti ar kanēli, svaigiem augļiem un kļavu sīrupu.
Izlobītu griķu vairumtirdzniecība
Griķu lobīts vairumtirdzniecības uzņēmums, tāds ir NutriBoost. Tādējādi jūs varat sagaidīt konkurētspējīgas cenas, pieejamību un zemu minimālo pasūtījumu daudzumu.